ELKONS spol. s r. o., Lacinova 4, 621 00 Brno - ČR
telefon +420 541 225 618
fax +420 541 225 087
gsm +420 603 215 335
email ondra(zavináč)elkons(tečka)cz

pružinový kabelový buben serie 0951 katalog ke stažení

Ideální průmyslový kabelový buben pro perfektní automatické navíjení je prakticky vhodný pro všechny aplikace ve vnitřním i venkovním prostředí.

Unikátní konstrukce byla navržena se zřetelem na:

bezpečnost: elektrická a mechanická bezpečnost

výhody: snadná instalace a údržba

spolehlivost: zhotovený z komponentů na které je možné klást nejvyšší nároky


Některé charakteristické vlastnosti série 0951:

Hnací pružina: celistvá, vyrobená ze speciální oceli v řízeném a kontrolovaném výrobním postupu pro zajištění vysoké životnosti. Tyto postupy zaručují vysokou životnost pružiny pro dlouhodobý provoz.

Pružina je uložena v kovové kazetě pro snadnou, rychlou a bezpečnou výměnu.

Sběrač: sběračový kroužek je vyroben z kvalitní mosazi. Uhlík sběrače má velký povrch pro zajištění perfektního kontaktu se sběracím kroužkem. Každý uhlík je osazen v izolovaném držáku. Modulární konstrukce sběrače usnadňuje jednoduché rozšíření a servis.

Kabelový vývod: použití plně nastavitelného kladkového vývodu kabelu předchází opotřebení kabelu. Toto výrazně zvyšuje životnost kabelu. Vývod je možné nastavit v úhlu 270°. Vývod má optimální umístění vzhledem k cívce kabelového bubnu. Rovné kladky kbelového vývodu zabraňují kroucení kabelu.

Západka: ta může být aktivovaná pro zajištění tažné síly kabelu například pro práci s ručním nářadím. Západku je možné trvale odpojit tak, že kabel nemůže být nikdy zajištěn.

Konstrukce bubnu : klimatický odolná konstrukce vyrobená z tlakově lité hořčíkové slitiny. Korozivní odolnost zaručuje polyesterový lak v transparentní žluté barvě. Konstrukce s minimálním počtem komponentů zaručuje snadnou výměnu a redukuje náklady na údržbu.
rozměry am0951Technické vlastnosti:

maximální kapacita navíjeného kabelu je 15m ( kabel o průměru 16mm a hmotnosti 0,37kg/m)

standardní počet pólů 4,5,8 a 12

proudové zatížení sběrače 30A/600V

krytí IP 65

velká přípojovací svorkovnice pro rychlé a bezpečné připojení

Kabelový buben musí být bezpodmínečně navržen pro použití s ohledem na přenášený proud, způsob instalace, typ kabelu, navíjené a volné délky kabelu, provozní zatížení a vlivy okolního prostředí. Neváhejte kontaktovat firmu Elkons spol. s r. o. pro vypracování technického řešení a stanovení typu kabelového bubnu.